Marjanne in Zuid-Afrika!

Aankomst Kaapstad en Camps Bay

Aankomst Kaapstad en Camps Bay.

Dag 2 - maandag 6 februari 2012

De vlucht van Dubai naar Kaapstad was een lange zit. De vlucht duurt 9,5 uur, maar door de Indiër die naast mijn zat was het goed te doen. Ik had een prachtige plek in het vliegtuig. Ik zat naast het raam, net achter de vleugel. Het eten van Emirates is heerlijk, al kookt niemand zo lekker als mijn eigen moeder. De Indiër was zeer geïnteresseerd wat in Kaapstad ging doen en toen ik vertelde dat ik in India was geweest voor een lange tijd, was hij zeer in zijn nopjes! Hij vertelde dat het zuiden van India het mooiste is dat zijn land te bieden heeft, en dat kan ik beamen. Ik heb boven Kaapstad gevlogen en het zicht op Kaapstad is adembenemend. De stad is vanuit de lucht heel groot en ik had een prachtig uitzicht op de Tabelberg, Lion's Head en Signal Hill. Eenmaal geland kon ik zo doorlopen naar de bagageafhandeling. Mijn koffer kwam al snel waarna ik door de douane moest. Van te voren was mij verteld dat ik geen internship permit moest vragen bij de douane vanwege problemen bij de overheid. Dit heb ik dus ook niet gedaan en kon met mijn visitors permit zo doorlopen. I'm in Africa! In de aankomst hal heb ik even moeten wachten op Jeroen van 4exchange. Inmiddels had ik Katelijne van 4exchange al aan de telefoon gehad om te vertellen van ik goed was aangekomen en stond te wachten. Jeroen kwam al snel na dat telefoontje. Ik vond het heel fijn om airport pick-up te hebben. Ik hoefde niet met de taxi naar mijn huis, maar werd veilig gebracht door Jeroen. Met Jeroen heb ik gelijk gepind (mijn eerste Zuid-Afrikaanse Randen) en daarna ze gelijk weer uitgegeven om beltegoed te kopen. Bij het instappen van de auto werd ik gelijk geconfronteerd met het feit dat ze hier links rijden. Ik stapte namelijk (bijna) aan de verkeerde kant kan de auto in. Volgens Jeroen gebeurd dit altijd, dus gelukkig ben ik niet de enige die deze fout maakte. Jeroen heeft mij naar Villo Tivoli gebracht (adres: 35 Virgina Avenue) en bij aankomst was er één van mijn huisgenoten thuis. Jeroen heeft mij de regels van het huis uitgelegd en na het tekenen van het huurcontract ben ik de trotse eigenaresse van een prachtige kamer in de wijk Vredehoek. Ik heb een fantastisch uitzicht over Vredehoek en Gardens, en als ik op de veranda sta zie ik links de Tafelberg en recht tegenover Lion's Head en Signal Hill. Mooier kan ik echt niet wonen.

Mijn husigenootjes zijn twee meiden van begin twintig. Lynn is een Nederlandse meid die zondag vertrekt naar Nederland en Megan is een Zuid-Afrikaanse die voor haar stage in Kaapstad woont.

Lynn heeft me direct meegenomen naar Camps Bay. Het stand van Kaapstad. Mijn eerste indruk van Camps Bay; stukje hemel op aarde. Wow, het is daar echt super. Het water was koud, maar de zon was heerlijk. Het is de afgelopen weken erg warm geweest in Kaapstad (+/- 30 graden) en vandaag is niet anders. Ik was niet moe na de lange reis, maar op het strand ben ik toch even in slaap gevallen. Niet heel slim, maar wel heerlijk. De taxirit naar Camps Bay gaf mij direct een goed beeld van het verkeer in Kaapstad. Één woord; crazy! Iedereen rijdt hier als debielen. Wat een stad!

Na Camps Bay ben ik met Lynn naar Beluga geweest. Een goed en betaalbaar restaurant waar ik heerlijk sushi heb gegeten. Jaja; SUSHI! Wie had dat ooit gedacht. Marjanne aan de sushi. Maar ik ben hier om op avontuur te gaan, dus dit moest ik proberen. En het smaakte erg goed. Het zal nooit mijn favoriet worden, maar het is voor herhaling vatbaar. Met de taxi zijn Lynn en ik naar het Gardens Centre gegaan. Gardens Centre is zegmaar de Aarhof van Alphen. Er zitten verschillende winkels waaronder twee supermarkten; Pick 'n Pay en Woolworths. Het boodschappenmandje was aardig gevuld aan het einde van de supermarkt. De supermarkt in Kaapstad is duur. Je betaalt bijna hetzelfde als in Nederland voor de boodschappen. Wie had dat gedacht in Afrika?

's Avonds heb ik mijn credits voor internet gekocht. Het werkt hier net even anders dan in Nederland. Ik moet credits kopen om te kunnen internetten, zegmaar een prepaid internet. Ik betaal per mb, dus dat wordt nog een flinke kostenpost.

xx