Marjanne in Zuid-Afrika!

Surfen in Muizenberg!

Surfen in Muizenberg!

Dag 21 - zaterdag 25 februari 2012

Om 11.00 verzamelen bij Best Wersten Hotel; dat was voor sommige een grote opgave. De Afrikaanse mentaliteit zit bij sommige Nederlandse studenten al goed in. Ik was natuurlijk wel op tijd (ja Tom; Hier lukt het me, echt waar!). Na 3 kwartier wachten ging we gingen met een groep van 16 mensen naar Muizenberg. Ik zat in een auto met twee meiden die opbezoek zijn bij een vriend in Kaapstad. Na een half uurtje kwamen we aan in Muizenberg. Het was druk op de weg, want het is mooi weer en iedereen ging genieten van het weekend. We reden in één keer goed, dus dat was mooi meegenomen.

Bij aankomst in Muizenberg zijn we naar de surfshop gegaan. Daar kregen een wetsuit en een surfplank. Die wetsuit is geen charmant pak, maar wel lekker in het water. Op het strand hebben we uitleg gekregen over hoe je moet surfen etc. beetje peddelen, opstaan en dan gaan! De uitleg was echter makkelijk dan in het echt. Surfen is moeilijk! Ik heb één keer op mijn plank gestaan voor een seconden of 10, maar daarna is het me niet meer gelukt. Ik heb wel meerdere keren zittend op mijn knieën de golfen weten te nemen. Ik ben vaak kopje onder gegaan, omdat de golfen erg groot waren. Het zout water kwam overal. Ik ben ook ergens in een worsteling met een golf één van mijn lenzen kwijtgeraakt. Gelukkig was ik al voorbereid en had ik thuis al nieuwe lenzen in mijn tas gestopt. Ik ben flink verbrand in het water. Mijn oren en neus geven licht in het donker....

Na een aantal uur in het water gelegen te hebben, zijn we gaan eten bij een leuk tentje, Een goed bord patat ging er wel in na zo'n intensieve middag. Daarna zijn we teruggereden naar het Best Western. Roos had een gebakken ei op geroosterd brood gemaakt (Bedankt Roos!) We hebben vanavond een meeting gehad in de pub op het terrein van Best Western met de mensen die morgen meegaan om de Tafelberg te beklimmen. Alcohol is in Zuid-Afrika echt belachelijk goedkoop. Een grote, goede cocktail kost hier +/- 3 euro. Dus proost op een goed weekend!

De Tafelberg wordt leuk! Wel vroeg opstaan, want we vertrekken om 9.00 uur vanaf Best Western met de taxi naar de Tafelberg! Ik ben met de taxi teruggegaan naar mijn huis. Het is te onveilig om alleen over straat te gaan 's avonds.

Tom

Marjanne op tijd..kan me niet voorstellen. ;)