Tas inpakken voor Cederberg!
Tas inpakken voor Cederberg!
Dag 26 - donderdag 1 maart 2012
Vandaag heb ik weer eigen intake gesprekken mogen voeren. Super leuk, alleen merk ik wel dat voornamelijk de zwarte jongeren het moeilijk vinden om met mij te praten. Apartheid is afgeschaft, maar ik merk het nog elke dag dat het er ‘gewoon' nog is. De zwarte mensen kijken toch anders tegen blanke mensen aan, en ik ben natuurlijk ook nog jong en student. In Nederland moet je heel voorzichtig zijn met je eigen hypothese, maar hier is dat anders. Ik moet juist uitspreken wat ik denk, om respect af te dwingen. Beetje raar, maar daar zal ik aan moeten wennen.
In de middag heb ik nog een aantal scholen bezocht waar ik altijd warm welkom word geheten. Iedereen wil weten wie ik ben en wat ik kom doen. Erg leuk!
Ik heb vanavond mijn tas ingepakt voor een weekend Cederberg. Cederberg ligt ongeveer 350 kilometer boven Kaapstad. Ik ga met 4exchange mee, samen met nog 21 andere studenten! Super veel zin in! Het lijkt alsof ik ga verhuizen, maar ik ben op alles voorbereid; bikini, hempjes, t-shirts, korte broeken, lange broek, 2 vesten, 3 paar schoenen, zaklamp, wijn, 4 liter water, eten, etc.
Morgen om 9.30 uur verzamelen bij Best Western. Ik ben benieuwt hoe laat we gaan vertrekken, want het mailtje van 4exchange was niet erg duidelijk. Citaat: 'Please be there on time because we are really leaving around 9:30'. Dat woordje around is typisch Zuid-Afrika. Alles is hier 'ongeveer'......
Ik heb er zin in!Op naar Cederberg!