Marjanne in Zuid-Afrika!

Muizenberg

Muizenberg

Dag 36 - zondag 11 maart 2012

Vandaag kunnen uitslapen! Zo lekker! Omdat de stad vandaag is afgesloten zijn we per trein naar Muizenberg geweest. Een retourtje eersteklas Kaapstad - Muizenberg kost €1,90! Kijk; Dat zijn nog een prijzen voor het openbaar vervoer. Helaas rijden de trein in Zuid-Afrika wel optijd, dus mistte de groep uit Rondebosch de trein. Op het strand van Muizenberg hebben we gelachen, in de zon gelegen, maar voornamelijk geslapen! Aan het eind van de middag werd het vloed, dus we hebben moeten rennen om onze spullen in veiligheid te brengen.

De trein terug naar Kaapstad was overvol! Nog net geen India taferelen, maar de trein zat echt propvol. We wilde vanaf het treinstation de taxi nemen naar Waterfront, alleen we ons te twee keer medegedeeld dat de taxi er over 5 kwartier pas kon zijn. Dan maar lopen. Ik had nog nooit door het (financiële) centrum van de stad gelopen, dus dat was erg leuk. Bij Waterfront heb ik een poging gedaan om zeehonden te zien. Helaas waren er geen zeehonden. We hebben bij de pizzaria gegeten. Heerlijk onderuit gezakt op een lounge bank met uitzicht op o.a. de Tafelberg.

xx