Marjanne in Zuid-Afrika!

Home Affairs en post!

Home Affairs en post!

Dag 41 - vrijdag 16 maart 2012

Het is tijd om mijn visum te verlengen, dus ik was vanmorgen om 7.30 bij Home Affairs. Ik had al mijn papieren meegenomen, alleen was ik mijn pasfoto's vergeten. Gelukkig ligt mijn huis niet ver van Home Affairs, dus ik ben met de taxi mijn pasfoto's gaan halen. Ik kon nog op hetzelfde nummertje naar binnen. Gelukkig, anders had ik echt heel lang moeten wachten. Na een aantal keer uitgelegd te hebben dat ik hier ben om te reizen kreeg ik uiteindelijk het papiertje waarop staat dat ik mag blijven. Ik heb bij binnenkomst in Zuid-Afrika een visum gekregen die iedereen krijgt. Tot vorig jaar moesten stagiairs een speciale visum aanvragen, maar Zuid-Afrika geeft die niet meer af. Alle Nederlandse studenten komen nu dus het land binnen met een visum voor reizigers. Ik liep om 11.00 uur Home Affairs weer uit en ben opweg gegaan naar het postkantoor. Ik had een briefje in mijn brievenbus liggen dat er een pakketje was aangekomen voor me. En ik had geen idee wie die had verstuurd. Uiteindelijk bleek mijn lieve vriend een geweldige kaart te hebben gestuurd die niet in de brievenbus paste.

Onder het genot van een kop koffie heb ik de kaart in het winkelcentrum zitten leven. De mensen aan het andere tafeltje hebben een paar keer gek naar me zitten kijken; ik dacht dat ik in mezelf lachte, maar dat bleek dus niet het geval. Haha.

Ik heb vanmiddag supervisie gehad. Het was een intensieve bijeenkomst, maar zeer leerzaam. Ik ben vandaag lekker vroeg gaan slapen. Morgenochtend gaan Annet, Annemiek, Peter en ik richting Langebaan (130 km boven Kaapstad) om daar te gaan kayakken! Super veel zin in!

xx